Blij met ons tuintje

Veroverde aardbeien

Ik schreef laatst al over mijn wedstrijd met de huisjesslakken, hier zie je hoe winst eruit kan zien. Het aantal lok-aardbeien is verhoogd naar een stuk of acht en ze zijn verplaatst naar het stukje woestenij aan de andere kant van de tuin, omdat de slijmerds daar vandaan lijken te komen. We hopen ze op deze manier ver van mijn zomerkoninkjes te kunnen houden. Het lijkt te werken en de zon werkt ook goed mee, want we hebben bij elkaar al ruim een pond aardbeitjes kunnen veroveren in drie dagen tijd. Gewassen en ontkroond heb ik ze in een plat bakje en netjes op rijtjes ingevroren en eenmaal goed bevroren overgedaan in een flinke verzamelzak, onder het motto ‘wie wat bewaart, heeft wat’. Of… nou ja, ik heb niet alles bewaard, want ik wilde nu ook al wat hebben, dus een paar zijn er wel mijn mond in gegaan.

*Ploep* er schiet een herinnering uit een geheugenlaadje. Het verhaaltje van W.G. van de Hulst over de drie domme zusjes en hun broertje die bosaardbeitjes plukken in het bos van de baron. Met de kerstvieringen van de zondagschool in de kerk kregen wij als kind altijd een boek, geschreven door W.G. van de Hulst, en een zakje met fruit, ik herinner me sinaasappels, en een chocolade musketklokje met een rood lintje. De kerk was altijd prachtig versierd en er hing dan zo’n echte kerstsfeer, deels gevoed door de geur van de kerstboom die naar kerst rook. Ondanks alle vreemde effecten van een christelijke opvoeding heb ik daar toch nog steeds heel warme gedachten bij.

Er zijn nog een heleboel groene of halfrijpe aardbeien, dus hopelijk kunnen we er de komende dagen nog wel een pondje of wat bij veroveren. Ik hoop nog genoeg om er aardbeien-sinaasappelwodka mee te maken.

Tegen dat de aardbeien op zijn, zijn de eerste frambozen rijp, zó lekker. Vorig jaar heb ik jam en ijsjes gemaakt van een deel van de frambozen en een deel heb ik ingevroren en bij feestelijke gelegenheden gebruikt in gebak en toetjes. Dat werkte uitstekend, dus is voor herhaling vatbaar.

Ik ben blij met onze tuin!

4 gedachten over “Blij met ons tuintje

 1. Ja, blij met zo’n mooie tuin, dat met die slakken heb je goed opgelost! Slakken zijn gefopt!
  Wij hebben hier ooit een paar jaar hang aardbeien gehad! Heerlijk, maar meer voor de vogels en de cavia!
  Heel toevallig vroeg onze Moskouse schoondochtig of ze hier bos aardbeitjes kopen kan.
  In de tuin staan alleen sier aardbeitjes , die kun je niet eten.

  En fijn dat je ze voor in de winter bewaren ka!.
  P.s. je snapt dat ik wel wat zie in aardbeien Wodka, hahaha.
  👌🍓😍

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s