Spelletje

Jaren geleden ben ik begonnen met een online spelletje te spelen. Dat was in de periode dat ik tijd genoeg had om me te vervelen. Eigenlijk is het best een dom spelletje. Je kunt er niet veel, behalve van alles bouwen, leeg laten lopen, zoeken en weer opnieuw bouwen, of avonturen spelen met generaals en vechtersbazen in soorten en maten tegen boeven in allerlei soorten en maten die in vijandige kampjes zitten. Ik heb me laten verleiden door de naam en de plaatjes in de introductie. Die deden me denken aan een computerspelletje dat ik graag speelde. Helaas hield de overeenkomst op bij de plaatjes. Voor wie het graag wil weten, het heet The Settlers Online.

Begon ik met dit spelletje op een Nederlandse server, al snel vond ik dat er nog meer verveeltijd te verslaan was, dus maakte ik op een Engelse server ook een account aan. Daar kon ik iets sneller spelen omdat ik natuurlijk al wat ervaring had. Het was in het begin ook best leuk, er viel genoeg te ontdekken en er waren regelmatig speciale evenementen, waarbij je bijzondere generaals, gebouwen of andere meer of minder nuttige dingen kon verdienen. Die evenementen vergen wel veel aandacht en tijd, meer tijd dan ik te vervelen had. Vaak duurden ze een paar weken en dan was het zaak om zoveel mogelijk ‘online’ te zijn, zodat je alle queestes kon doen en zoveel mogelijk speciale items kon bemachtigen. Daardoor leek het of er tussen de evenementen door extra verveeltijd kwam, dus ach, ik kon er nog wel een server bij nemen. Een Duitse. Wat haalde ik me in mijn hoofd en op de hals? Nou, nog meer verveeltijd. Dus nog een server. Een Amerikaanse.

En nu lijkt mijn jaar beheerst te worden door de verschillende Settlers-evenementen. Er is een Valentijnsevenement, een Paasevenement, een Voetbalevenement, een Verjaardagsevenement, een Halloweenevenement en een Kerstevenement. Als er even geen evenement is, bedenken de jongens van Settlers wel een Speciale Missieperiode. Op dit moment is het Verjaardagsevenement aan de gang. En nou ben ik het zó zat! Ik heb geen vrije minuut meer, ‘moet’ alsmaar bouwen, slopen, vechten, tellen, aanklikken of zoeken. Er komt geen creativiteit aan te pas, behalve bij de inrichting van je stukje land, je kunt met gebouwen en veldjes schuiven.

Ik speel dus met gróte tegenzin. Ik zit mopperend avonturen te starten op vier verschillende servers, fronsend items aan te klikken op die vier landjes, ongeïnteresseerd handel te drijven om kaarsen of cakebeslag te krijgen, op de automatische piloot taarten te maken van die kaarsen en cakebeslag en ondertussen ligt er allerlei leuk haakwerk(loos), schieten er verhaaltjes, leuke woorden of zinnetjes door mijn hoofd en rammelt mijn maag. Waarom speel ik eigenlijk nog steeds? Nou… mijn partner speelt dit spel ook en is geneigd nog harder te mopperen tegen mij als ik niet speel dan ik tegen mezelf als ik wel speel. Peer pressure heet dat geloof ik. Toch ben ik een keer in opstand gekomen. Ik speel niet, echt nu niet en nooit NIET op de Franse server! Daar moet hij het maar alleen oplossen *grijns*

8 gedachten over “Spelletje

 1. Hahaha!! Geweldig stukje over online spelen!! Herken t, in zoverre, dat ik bij tijd en wijle weleens baal als ik ’s morgens de Or’s, Geo’s, enz. moet sturen, dan wel moet bouwen 😛
  Herken t gelukkig niet om bij verveel momenten op andere servers te spelen, dan doe ik wel ekkes Candy Crushen! 😛
  Leuke schrijfstijl, hou ik van! 🙂

  Ingedus

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je wel, Inge 🙂 Ik heb Candy Crush of andere spelletjes van dat genre nog nooit gespeeld, en ik heb besloten daar ook niet mee te beginnen. Ik verveel me allang niet meer, dus ik sla gewoon weer aan de haak tussen de evenementen door 😉 Jij haakt toch ook, of heb ik dat nou verkeerd onthouden?

   Like

 2. Mooi stukje over online spelletjes. Zelf heb ik er niets mee, maar hier in huis wordt er wel fanatiek gespeeld. Wat er gespeeld wordt weet ik niet, maar het is al jaren hetzelfde liedje.
  En dat begint al bij het ontbijt… gelukkig heeft ze ook nog andere hobby’s…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s