Gezinnetje

Onder de schoonmaakmiddelenplank in het toilet woont al heel lang onze huisspin Gaby. Soms zit ze onderaan bij de tegeltjesvloer, soms maakt ze een uitstapje naar het plafond en soms loopt ze een rondje over de deur, maar ze gaat altijd terug naar het hoekje aan de rechterkant onder het plankje. Als ik op mijn gemak zit daar, kijk ik altijd een poosje naar haar verschillende bezigheden. Ze weeft wel eens een ragje of wat, wiebelt ook regelmatig zomaar wat met haar superslanke, elegante spinnenpoten, maar meestal zit ze vrij onbeweeglijk alleen maar zo’n beetje te suffen.

Een tijdje geleden zag ik opeens nog een spin. Zelfde bouw, maar een paar maatjes kleiner. Ik vroeg me af of Gaby een vriendje had, dat zou wel gezellig zijn voor haar. Er was in ieder geval wel een klik tussen Gaby en het vriendje. Ze leken nogal om elkaar heen te hangen en soms zag ik ze echt naar elkaar kijken. Helaas, na een paar dagen was het vriendje verdwenen. Ik weet zeker dat hij niet in de stofzuiger terecht gekomen is, want ik heb dat ding al een poosje niet aangeraakt.

Vorige week zag ik iets geks aan Gaby. Het leek alsof ze haar hoofd verloren was en dat haar koppie een paar millimeter verderop in haar ragje hing. Ik heb er niet veel aandacht aan besteed, spinnen doen wat spinnen moeten doen en als het hoofd verliezen erbij hoort, so be it. Later leek ze toch weer gewoon een complete spin. Tot ik vanavond weer eens op mijn gemak zat en Gaby begroette en bekeek. Dat bolletje, waarvan ik even gedacht had dat het haar bolletje was, blijkt een klein kluwentje spinnetjes geworden te zijn. Piepkleine baby’s van Gaby en vermoedelijk het op mysterieuze wijze verdwenen vriendje. Met aandacht heb ik toe zitten kijken hoe Gaby heel voorzichtig met haar poten de baby’s voorzichtig leek te aaien, zelfs met haar (gelukkig nog vastzittende) kopje kusjes leek te geven. 

Ik denk dat ik maar eens ga zoeken naar een ander plekje in huis voor het spinnengezin, want binnenkort komen er werklui het toilet vernieuwen. Dan moet het schoonmaakmiddelplankje er uit en dat zou een ontijdig en ruw einde betekenen van mijn huisspingezin.

5 gedachten over “Gezinnetje

 1. Zet je in een plekje onder je Framboosje in de luwte …

  en ja dat vriendje pleite is, is logisch, mamaspin houdt niet van papaspin als gezelschap, wel als voedsel nadat hij zijn plicht vervuld heeft

  😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Meenemen, klein doosje en hup in je nieuwe huisje onder de plank.
  Enne, mama spin moet wel voor twee eten, dus dag papa, voer voor je kleintjes.
  xxx liefs.

  Geliked door 1 persoon

 3. je ziet maar weer: als het soms lijkt of je het hoofd verliest, of je koppie er niet bij hebt…..kan het nog iets verrassends opleveren (in dit geval gezinsuitbreiding) 😉 . Hoeft dus heus niet zo slecht te zijn!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s