Er is er één jarig, hoera!

25 september 2020 – Thabo is drie jaar!

Al weken herinneren we elkaar eraan op de olifantenchat: 25 september is Thabo jarig. Dat is zo’n verjaardag die niemand wil missen, want de verzorgers van Dierenpark Amersfoort doen met dierenverjaardagen extra hun best. En natuurlijk willen we zien of Thabo zijn verjaardagskaarsjes wel uit kan blazen.

Kijk even naar de datum, het is vandaag echt zover! Met een groepje feestgangers zaten we te kijken naar de verzorgers die de stal aan het uitmesten waren en versiering in de vorm van een nieuw speledingetje (een band) ophingen. En ja hoor, natuurlijk gingen ze ook een taart ‘bakken’ voor het feestvar… olifantje.

De trotse bakkers

Ze deden het duidelijk met visie en ervaring, een prachtige appeltaart met zorgvuldig uitgekozen en aangebrachte decoratie. Eetbaar natuurlijk. Geen kaarsjes, misschien vonden ze dat te gevaarlijk zo dichtbij al dat groen?

Thabo’s taart is bijna klaar

Gespannen zaten we te wachten tot de flappen zouden gaan bewegen als teken dat de jarige binnen zou komen, allemaal met een verjaardagsliedje in de startblokken op het puntje van de tong. Het duurde gelukkig niet lang, flapperdeflap en daar banjerde ons oogappeltje naar binnen. “Hoera, een nieuw speledingetje, daar moet een flinke douw tegen gegeven worden! Hé, wat ruik ik daar, appeltaart?” In galop dreunde Thabo van rechts achter naar midden voor, regelrecht naar de taart toe en … zonder stoppen draafde hij door en schopte de boel eens even fijn in de war en de decoratie de zijlijn in. Zijn taart stoof uit elkaar en hij propte snel wat van het lekkers in zijn mond.

Appeltaaaaaart!

Op dit punt in deze geschiedenis zaten we op de chat met z’n allen te schateren, huilen, brullen, juichen en joelen. Ik had last van een ‘clash of the tears’, de tranen van ontroering waren nog niet opgedroogd toen de tranen van het lachen er achteraan stroomden. Wat een feest, wat een gezelligheid en opgetogen sfeer op de chat, wat een mooi moment hebben we gedeeld met elkaar!

We kunnen met elkaar nog lang nagenieten van Thabo’s feestje, want Dikkie heeft een prachtig filmpje in elkaar geknutseld van de hoogtepunten van deze feestelijke dag.

Compilatie van Dikkie Spielberg, met toestemming van haar hier geplaatst. Dank daarvoor!

13 gedachten over “Er is er één jarig, hoera!

 1. wat was dit een mooi, gezellig, en ontroerend feestje! Met dank aan de dierverzorgers van Dierenpark Amersfoort, de feestvierende chatters, Dikkie die er een filmpje van maakte, en tot slot dit mooie blog. Ik ben er nog steeds blij van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is toch een dominosteentje van de olifanten en hun verzorgers voor alle aanwezige chatters en lurkers op het feest! Wat een geweldige sfeer! Ook ik, als lurker, heb er volop van meegenoten.

  Geliked door 1 persoon

  • Je hebt helemaal gelijk, Jeane. Dit moet als dominosteentje getagd worden, dat ga ik meteen doen!
   Ik vind lurker zo’n raar woord, doe dan maar observatiedeskundige. Of meegenieter. Of achterwacht. Of zo. 😉

   Like

 3. Lieve Anja, wat heb je de positieve energie, die ontsproot …zo maar op een chat, vanwege de verjaardag van de kleine boef, Thabo, weer schitterend weten te weerleggen in een prachtig ervaringsverhaal.
  Men spreekt wel eens over het woord ‘verbinding’…..wie er bij is geweest weet direct wat ik bedoel.

  Overigens deel ik je visie op het woord ‘ lurken’ c.q. ‘lurkers’. Klinkt net of je iets stiekems doet. 🙂
  Nee, dan maar liever schaar ik mij e.a. bij de medegenieters. Dat we dat nog heel lang mogen blijven doen.

  Met dank aan jou en allen die op enige wijze hebben bijgedragen aan dit verjaardagsfeestje. X

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een feest! Ik heb me rot gelachen om het filmpje. De toewijding van de verzorgers voor de taart – geen moeite te veel – en de jarige (?) schopt alles in een keer door elkaar. Zeker niet geleerd van z’n moeder dat-ie niet mag spelen met z’n eten?
  Diervriendelijke groet!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s