Pippi of Oscar?

Maandenlang al kijk ik uren per dag op de cams van Dierenpark Amersfoort om maar niks van de geboorte van een babyslurfje te missen. In maart ben ik begonnen met kijken, kijken en nog eens kijken naar de drie damesolifanten die er rondlopen en die ik in het begin niet voldoende uit elkaar kon houden om de drachtige Indra direct te herkennen. Toen ik haar eindelijk bijna blindelings (nou ja… ) kon aanwijzen, bleek ze schijnzwanger te zijn en viel er dus geen geboorte mee te beleven.

Al langer werd op de chats die bij deze youtube-kanalen openstaan gefluisterd dat Kina, de dochter van Indra, waarschijnlijk ook/wel drachtig was en dat haar kalfje ergens in de herfst geboren zou worden. Naast de geweldige interactie met andere olifantenwatchers.was dit genoeg reden om bij die cams te blijven plakken. Er zijn mooie initiatieven geboren, hartsvriendschappen en dominosteentjesacties ontstaan tijdens dat geplak. Ik heb daar al eerder iets over geschreven.

Eerder deze week zoemde het rond op de chat dat er in Diergaarde Blijdorp een zeldzame geboorte ophanden was, namelijk die van een zwarte neushoorn-baby. Naïma was begin november uitgerekend en er waren webcams opgesteld in haar kraamkamers, dus van die geboorte wilde ik ook wel getuige zijn, vooral omdat Blijdorp in de tijd dat ik in Maassluis woonde met (toen) man en kinderen, ‘mijn’ dierentuin was.

Gisteravond gonsde het op de chat: Naïma is bezig! Ze loopt de hele dag al als een echte weeërige dame rondjes en heenenweertjes. Vanaf ongeveer 19.00 u heb ik aan één stuk door gekeken op de cams in haar kraamstallen. Ze heeft er twee en er hangen twee cams in elk, en met een rondracende Naïma doe je niks anders dan zelf mee racen tussen die vier cams om er maar bij te kunnen zijn als haar kind het levenslicht ziet. Het loonde: ik was getuige van de geboorte van een zeer zeldzaam zwart neushoorntje om 22.25 u! Ik zit hier, uren later, nog steeds met een glimlach van oor tot oor, ik was getuige van een wonder.

Diergaarde Blijdorp, gefeliciteerd met de geboorte van dit prachtige neushoornkind. Mag ik een suggestie doen voor de naam? Als het een jongetje blijkt te zijn vinden wij, olifantenwatchers met een passie voor alle dieren en met name voor dikhuiden, Oscar een prachtige naam, en als het een meisje is, is er geen toepasselijker naam dan Pippi, naar het oersterke meisje uit Zweden, dat zomaar in het onoverwinnelijke Rotterdam geboren had kunnen worden.

Hoi mam, ik ben het, je kind

8 gedachten over “Pippi of Oscar?

 1. Wat een schatje hè .. de kleine neusbaby 😍. Ik blijf steeds kijken. Hij loopt al zo dapper de hele stal door ❤️. Leuk geschreven olifanten vriendinnetje 🥰

  Geliked door 2 people

 2. Ja leuk, wij racete mee, van 1 naar 4 en van 3 naar 2 en dan terug naar de olifantenchat! Kreeg het heen weer. Blij dat ik rustig, nou ja?, voor een groot tv scherm om 22.20 u. dit mee kon maken.
  gefeliciteerd Blijdorp en alle dieren liefhebbers!! xxxxliefs.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gisteren het moment suprème gemist, dat was wel even balen. Gelukkig via de blog van Melody toch nog mee kunnen genieten. Wat een heerlijke neusbaby. Ik blijf er regelmatig naar kijken. Wat een schatje 💕

  Like

  • Het was ook best heen en weer rennen van de ene naar de andere cam, en even snel naar het toilet of een kop koffie halen kon al betekenen dat je de hele bevalling niet zag. Fijn hè, dat Melody dan voor soelaas zorgt 🙂

   Like

 4. Het was nog doorwerken om Naïma te volgen op de verschillende webcams. Ik werd er zelf onrustig van.
  “Hoi mam, ik ben je kind.” Wat een leuke tekst onder je foto.
  Ik ben vóór: Oscar of Pippi!
  Jij bedankt voor het maken van mijn Pippi. Oók een hoogstandje!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zat ook al met draaierige ogen en kramperige handen door te werken.
   Dank je wel, ik vond het wel toepasselijk, zo’n moeder neushoorn moet dat toch maar net weten…
   Het is een jongetje, dus Pippi zal het wel niet worden, jammer genoeg.
   Pippi heb ik met veel liefde en aandacht speciaal voor jou gemaakt nadat Melody me vroeg of ik dat kon 😉 Ik had het nog nooit gedaan, dus… juist!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s