Over

Wie ben ik?

Posted on 

Dat heb ik me jarenlang afgevraagd. Inmiddels ben ik 61 en ik geloof dat ik het eindelijk een beetje doorheb.

Ik ben niet mijn naam, maar toch ook weer wel: er zijn veel hondjes die Fikkie heten, maar ik ben vernoemd naar mijn voorouders en hun bloed stroomt door mijn aderen, hun genen zijn in mij verwerkt.

Ik ben niet mijn gender, maar toch ook weer wel: geslacht maakt niet mijn persoonlijkheid, maar ik ben wel in veel opzichten een vrouw.

Ik ben niet mijn leeftijd, maar toch ook weer wel: het kind, de bakvis en de jongvolwassene zijn nog volop aanwezig in mij, maar mijn lichaam is toch echt geboren in 1959.


Het waarom

Frambroosje, waarom die naam?

Er was eens… een meisje in een vrouwenlijf dat niet meer helemaal deed wat het meisje wilde. Daarom kreeg het meisje een scootmobiel. De scootmobiel en het meisje gaan graag samen op pad. Ze hebben een paar hechte banden en de scootmobiel stelde voor elkaar bij de naam te noemen. Voortaan heet de scootmobiel ‘George’ en het meisje ben ik.

Er was ook eens… een meisje dat een framboos in de tuin wilde. De framboos is geplant vlak bij de schuurdeur. George woont in de schuur. De framboos is een groeizuchtige struik, die haar takken ongecontroleerd de tuin in slingert en daarmee George zo ongeveer gevangen zet in de schuur. Een soort Doornroosje dus, maar dan verborgen door een framboos. Zonder George kom ik bijna nergens, dus ook ik ben indirect opgesloten door de framboos. De framboos biedt ook wel veel moois, want zij gonst van het leven. Bijen, vlinders, rupsjes, spinnen, vogels – er zijn ontelbaar veel diertjes die graag gebruik maken van deze woekerende framboos.

De framboos gonst van leven (en haaksels)

Waarom deze website?

Omdat mijn hoofd omloopt van allerlei creatieve spinsels, heb ik een plekje nodig om alles wat ik doe, denk en droom bij elkaar te houden. Bovendien zijn er spinsels die ik graag met anderen deel – ik ben dol op publiek, vooral als het juicht.

Spinnetjes in spinsel

Waarom terugkomen?

Deze plek op het web is een beetje mijn creatieve ruimte. Hier zijn al en komen nog meer foto’s, schrijfjes, columns, haaksels en dromen, die ik graag met zoveel mogelijk mensen deel.

Lily en Max wonen hier ook

2 gedachten over “Over

  1. Vol verwachting klopte mijn hart, zag de klaproos, teken van troost en de framboos! Ben nog steeds nieuwsgierig naar jou.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s